Over ons

Alles wat je aandacht geeft groeit. Als je prestaties aandacht geeft, groeit ook de prestatiedruk. Dat er op school veel aandacht wordt gegeven aan rekenen, taal en andere vakken is meer dan logisch. Hoe kun je daarnaast zorgen dat je kinderen op een blijvende manier leert om te gaan met prestatiedruk, prikkels en de hectiek van het huidige leven? Door het leren en leven vanuit aandacht een vast onderdeel van je lesprogramma te maken.

Het Stiltepunt Rotterdam gelooft in de kracht van samenwerken en verbinden. Zij biedt een 6-weekse training voor leerkracht, leerlingen en ouders: ‘De Ontdekkingsreis naar het Stiltepunt’. 5 Weken lang komt een trainer – de reisleider – 2 dagen per week een half uur in de klas. De 6e week, vooraf en na de training laten we bovendien in workshops de ouders en leerkrachten zelf ervaren wat het Stiltepunt is. Door eenvoudige en vooral leuke bewegings-, adem-, aandacht- en massage oefeningen ontdekken zowel de leerkracht als de kinderen hun lichaam, hun gevoelens, hun reacties. Hierdoor leren ze hoe ze zich kunnen ontspannen, hoe ze zich kunnen voorbereiden op hun werk of hoe ze kunnen omgaan met lastige situaties.

Ervaringen en onderzoeken tonen aan dat aandachtsoefeningen en vooral massage ervoor zorgen dat het concentratievermogen verbetert en dat kinderen minder geneigd zijn om te pesten. Er komt meer rust in de klas, waardoor er meer tijd en energie overblijft voor het leren en ontwikkelen.

Na de training begint de reis pas echt: de leerkracht krijgt een palet aan makkelijk uitvoerbare oefeningen mee waarmee de klas iedere dag 5 tot 10 minuten aandacht geeft aan het Stiltepunt in jezelf. Letterlijk een adempauze. De ouders worden actief betrokken tijdens de reis en toegerust om ook thuis het Stiltepunt mee te nemen en met hun kinderen te oefenen.

Na een half jaar komen de reisleiders terug in de klas om ervaringen uit te wisselen en indien nodig een extra impuls te geven. Na een jaar doen we dat nog een keer.

Wie zijn wij?

Annet Alingh-van der Schalk en Karin Kamstra: moeders, initiatiefnemers, yogadocenten en Rotterdammers. Vanuit een gezamenlijke passie zetten wij ons in om meer rust en ontspanning in de klas en daarmee ook thuis te creëren. Ons motto: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’.

Met wie werken wij samen?

De volgende personen en organisaties werken allemaal vrijwillig mee om ons initiatief tot een succes te maken:

  • Basisschool De Kleine Prins
  • Communicatiebedrijf Kiss2
  • Jeroen Brouwer en Boukje Beeks werken aan de website
  • Jolien Veensma tekent onze illustraties
  • Desiree Verstege en Cees Schutt verzorgen ons fotomateriaal
  • Ivonne van den Nieuwendijk maakt promomateriaal

Wij zijn heel dankbaar voor alle geboden hulp.

 

Deel ons:

Share to Google Plus

Reacties zijn gesloten.